Herstellen en trainen in Bad Durheim

Na anderhalve week in Bad Durheim te zijn geweest, vertrek ik vandaag weer naar Nederland. Al met al heb ik hier in Duitsland een goede trainingsstage gehad na mijn deelname aan de Venloop. Hoewel ik in de eerste dagen na de Venloop wel echt heel rust aan heb moeten doen en langer herstel nodig had dan ik had gehoopt, heb ik uiteindelijk ook goed kunnen trainen. Thuis doe ik nog enkele specifieke trainingen, waarna ik ga taperen richting de marathon op 28 april.

Bij aankomst hier merkte ik dat mijn benen echt stroperig waren, mijn hamstrings bleven heel erg op spanning en de kuiten waren ook behoorlijk strak. De sauna heeft me dan ook heel erg geholpen. Het is lekker als je daar dan in kan zitten om je herstel te bevorderen. Dat had ik ook echt wel nodig. Ik ben de eerste dagen elke dag even de sauna en het warme bad hier ingegaan, om daarnaast ook mijn eigen kuiten goed te masseren en alles soepel te houden. Ook heb ik veel oefeningen gedaan voor mobilisatie en kracht even wat minder.

Nu gaat het wel iets beter dan vorige week. Ik merk dat ik beter hersteld ben. De tempo’s komen er weer meer in, waarbij ik afgelopen zaterdag een mooie marathon training met vier keer drie kilometer kon doen, die ik ook allemaal weer op negentien kilometer per uur liep. Dinsdag heb ik ook twaalf keer duizend meter tegen de twintig per uur aan kunnen doen. Dat was allemaal hartstikke goed en het voelt ook wel een stuk makkelijker, hoewel het stroperige in mijn benen blijft.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Vandaag ga ik dus terug naar Nederland en vanavond bezoek ik mijn manuel therapeut, waarna ik vrijdag ook even naar mijn andere fysio ga. Die gaan zorgen dat ik weer soepele benen krijg, zodat ik dit weekend nog even een goed trainingsweekend kan draaien. Zaterdag heb ik namelijk nog wat langere blokken als laatste echte prikkel gepland staan en zondag een progressieve duurloop.

Het was in ieder geval lekker om in Bad Durheim te zijn. Ik sliep heel veel. Het is lekker om die rust op te zoeken. Daardoor herstel je wel beter en gaan de trainingen goed. Het weer was alleen wel echt super slecht, haha. Waar het in Nederland hartstikke lekker is, is het hier een graad of 9 en hebben we veel regen gehad. Ik had niet heel veel kleding mee, maar wat ik mee had had ik ook wel echt nodig. Het is nat en vies geweest. Gelukkig was het in het bos prima te doen.

Voor die rust in combinatie met de trainingen was ik hier ook naartoe gegaan. Dat is ook heel goed bevallen, maar het is nu ook wel weer fijn om naar huis te rijden. Lekker ook om Veerle weer te zien, omdat ik de laatste tijd toch wel veel van huis ben geweest. Ik ben naast het lopen ook veel met mijn werk bezig geweest. Het is lekker om nu de laatste twee weken voor de marathon ook wat meer thuis te zijn, de rust op te zoeken en te taperen richting de marathon. Ik ben nog helemaal niet uitgerust geweest, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken.

Gert-Jan