Hulp van Loopgroep Zandloper op weg naar Tokio

Met dank aan de steun van Loopgroep Zandloper ben ik sinds afgelopen week weer een stukje dichterbij mijn droom: Deelname aan de olympische marathon van 2020 in Tokio. We hebben namelijk een sponsorovereenkomst getekend, waarbij zij mij financieel gaan ondersteunen tot aan de Spelen. Op mijn beurt ga ik promotionele activiteiten doen voor de Achterhoekse loopgroep, voor recreanten en mensen met stressklachten.

Deze overeenkomst is er één waar ik erg blij mee ben en hopelijk gaan er nog meer van volgen. Om de limiet van 2.11 uur op de marathon te kunnen halen, zal ik heel veel opzij moeten zetten. Aan de andere kant moet ik ook genoeg verdienen om in mijn levensonderhoud en trainingskosten te kunnen voorzien. Ik heb al wel een aantal sponsoren, maar ben nog op zoek naar een hoofdsponsor en probeer daarnaast kleinere fondsen te werven en steun te krijgen bij hardloopliefhebbers via crowdfunding en een supportersclub. De bijdrage die ik nu krijg van Zandloper, is weer een belangrijke stap verder richting Tokio.

De samenwerking met Zandloper past ook echt bij mij. Wat deze loopgroep doet is namelijk heel belangrijk voor mensen. Het is allemaal laagdrempelig en ontspannen, maar je leert er wel de juiste techniek, zodat je zonder blessures en met plezier in beweging blijft. Als ambassadeur van de groep zal ik die boodschap daarom graag uitdragen.

Gert-Jan Wassink

Over Loopgroep Zandloper
Zandloper is een Achterhoekse loopgroep, die vier jaar geleden in de omgeving van Veldhoek is opgezet door trainer Henk Mengers en heeft inmiddels loopgroepen voor beginners en recreanten in Veldhoek, Lievelde, Aalten, Bredevoort en Lintelo en loopgroepen voor mensen met stressgerelateerde klachten, de zogeheten leefstijlrunning, in Lievelde en Aalten.  Henk runt Zandloper nu als bedrijf, samen met zijn zoon Tom  Mengers en meerdere trainers.

Zonder prikkels
Bij elkaar telt de loopgroep nu 250 leden. Tom:  “Sommigen blijven kort, anderen veel langer. Dat is heel flexibel en zonder verplichting.  Er zit steeds doorstroming in. De een stapt over naar een atletiek- of loopvereniging, de ander blijft met een eigen gezellig groepje samenlopen.” Gert-Jan Wassink gaat Zandloper als ambassadeur nu ondersteunen met o.a. clinics, presentaties, vermelding op zijn website gertjanwassink.nl  en een promotievideo.

Gert-Jan liep deze afgelopen week nog mee met een Zandlopergroep en zag hoe ontspannen de sfeer was: “Je loopt niet op een baan, waar je toch al gauw stresserig naar je rondetijden zit te kijken, maar lekker in de natuur, zonder prikkels. Zeker voor mensen met psychische klachten is dat erg belangrijk, want met lopen stabiliseer je je hormoonhuishouding weer en hier doe je dat in een ontspannen en veilige omgeving.”

Rust
Zelf heeft Wassink na een lastige tijd ‘met blessures en te veel ballen in de lucht houden’ ook zijn leven weer op een rijtje gezet. Door het schrappen van een aantal taken heeft hij ‘rust in het hoofd’ gecreëerd. “Mijn lichaam is nu weer volledig belastbaar, dus ik kan nu weer stapje voor stapje gaan bouwen. Mijn eerste tussendoelen zijn de EK Marathon en de EK Cross in 2018. De limiet voor Tokio is met 2.11 best scherp, maar ik hoop mijn debuuttijd op de marathon van 2.17, later dit jaar omlaag te brengen naar 2.14 of 2.13 en in 2019 of 2020 onder die limiet te duiken.  En dan wordt het Japanse  woordjes leren en sushi  eten.”