Met parcoursrecord naar zege in IJsselloop

In een nieuw parcoursrecord heeft Gert-Jan zondag de tien kilometer van de IJsselloop gewonnen. Hij liep in Deventer naar een eindtijd van 30.51 minuten. “Het was een heel mooie ambiance, met veel mensen langs de kant en goed weer”, kijkt Gert-Jan tevreden terug. “En naast die zege en het parcoursrecord bleken we met het team van mijn sponsor Runnersworld ook nog eerste te zijn geworden bij de bedrijventeams. Ik heb vandaag ontspannen gelopen en voel me nu, na afloop, nog fris. Ik heb hier een goed gevoel aan over gehouden en ga zo met een prima gevoel op trainingskamp, waar ik veel zin in heb.”

Hoewel hij uiteindelijk met een voorsprong van ruim drie minuten won, leek het er even op dat Gert-Jan nog aan de bak moest om de zege te pakken. “In het begin liep een jongen van Marokkaanse afkomst met me mee, die ik niet kende. Toen dacht ik wel even ‘zo dit gaat wel erg hard’, maar ik voelde me toch ontspannen. Ik liep lekker met hem mee, maar na twee kilometer moest hij al lossen en kwam ik alleen te lopen.”

En dus pakte Gert-Jan zijn eigen tempo op. “Een heel lang stuk over de dijk langs de IJssel kon ik heel ontspannen lopen. Na zeven kilometer heb ik vervolgens wel even wat gas terug genomen om de tweede brug op te komen. De brug af heb ik daarna weer wat gas gegeven, om vervolgens aan het einde nog heel gemakkelijk weer te versnellen en zo kwam ik nog redelijk fris over de finish. Ik heb al met al een relaxte wedstrijd gelopen, met een nieuw parcoursrecord, wat ook niet extreem scherp stond.”