Mooie tijd en goed gevoel in Utrecht

In Utrecht is Gert-Jan vrijdagavond naar een tweede plaats gelopen bij de daar gehouden instuifwedstrijd. Over 3000 meter kwam hij tot een tijd van 8.22:36 minuten. Hij kon na afloop zeer tevreden zijn met zijn optreden. “Ik was erg verrast over wat ik eigenlijk nog kon, hoe sterk ik was”, zo vertelt hij. “Daardoor ben ik ook te behouden gestart, waardoor ik op het einde ook veel teveel over had. Ik begon met een kilometer van 2.51 minuten. Daarna werd het 2.47 en de laatste kilometer ging zelfs in 2.40 minuten.”

Gert-Jan snelde dus naar een tweede plaats, in een mooie tijd. “Dat is iets waar ik op dit moment wel heel blij mee ben. Na afloop was ik eigenlijk ook veel te fris, dus ik heb direct ook maar een heel stuk uitgelopen. Na de week waarin ik 225 kilometer heb gelopen en na ook deze week met heel wat kilometers, is het best lekker om zo te kunnen lopen.”

En dat op de late avond, want dat was het. Iets dat volgens Gert-Jan voor het lopen zelf eigenlijk alleen maar voordelig was. “De series waren laat en we gingen pas om 22.20 uur van start, maar je ziet ook dat de omstandigheden dan heel goed zijn. Ik zat alleen wel pas om 1.15 uur ’s avonds nog wat te eten. Maar ik ben blij. Ik had echt wel power in mijn benen en het voelde super goed.”

Op naar Heusden
Volgende week komt Gert-Jan opnieuw in actie. Dan loopt hij tijdens de KBC Nacht in het Belgische Heusden. “Ik heb hier de wedstrijd heel goed opgebouwd en weet nu ook dat ik klaar ben voor volgende week. Dit was een mooie prikkel met het oog op Heusden en ik hoop dat ik daar een mooie tijd neer kan zetten. Het genieten staat momenteel sowieso voorop en dat was in Utrecht in ieder geval al echt het geval.”