Op de loopband in het Glazen Huis; een gouden actie!

Daar stond ik dan. Op de loopband. In het Glazen huis van 3FM’s Serious Request. Hoe gaaf is dat?! Heel gaaf kan ik jullie vertellen. Maar wat nog veel gaver is, alle bedragen die dankzij de actie binnen zijn gekomen. Ik begon met een bod van 150 euro om de band te lopen, dat werd vervolgens een doel om 3000 euro binnen te halen en inmiddels zijn we de 5000 euro al voorbij. Fantastisch! Maar hoe kwam het nu tot deze actie? Nou, zo;

De hele week kijk ik al naar 3FM. Dat doen we eigenlijk elk jaar. We leven altijd wel mee met het goede doel en volgen het dus altijd. En ik zag nu de hele tijd een lege loopband staan in het Glazen Huis. Ik vroeg me af; waarom wordt die loopband niet gebruikt? Dat vond ik een beetje vreemd. Ik moest trainen en dacht; als ik toch moet trainen, kan ik net zo goed daar naartoe gaan en kijken of het lukt om op die loopband te komen. Zo gezegd, zo gedaan.

“Hé DJ’s voor 150 euro wil ik topatleet Gert-Jan Wassink op jullie loopband lopen”

Ik had een bord gemaakt met daarop met ‘Hé DJ’s voor 150 euro wil ik topatleet Gert-Jan Wassink op jullie loopband lopen’. Domien en de andere DJ’s lazen dat, waarna Domien een papiertje pakte en aan mij terugschreef dat ik dan wel een uur moest rennen op de loopband. Helemaal prima, zei ik direct. Vijf minuten later kwam er iemand bij me en toen was er eigenlijk al sprake van dat ik direct het huis in mocht om op de loopband te gaan, maar toen ketste het af. Eigenlijk heb ik daarna de hele avond daar staan wachten en ook niet kunnen trainen, dus dat was een beetje jammer.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ondertussen hadden we echter wel heel wat ‘reuring’ aan mijn actie gegeven en toen is het online toch wel een beetje gaan lopen. Op Facebook ging het giga en werden veel bedragen toegezegd, waarop ik op een gegeven moment een bedrag van 1040 euro had. Vanuit dat bedrag zijn we verder gegaan.

“Het leek allemaal voor niets te zijn geweest”

De redactie van 3FM hield me ook de dag erna op de hoogte, of ze me konden bellen, want dan kon ik misschien toch nog het glazen huis in. Maar helaas; weer geen bericht. Dat was vrijdag. Toen berichtte ik terug; laat me alsjeblieft voor twaalf uur zaterdagmiddag weten of het doorgaat, want dan kan ik ermee aan de slag en er ook rekening mee houden met mijn trainingen. Om half één kwam het bericht dat het niet doorging. Balen natuurlijk, waarop ik een berichtje op internet heb gezet; jongens, helaas het gaat niet door.

En daarmee leek het allemaal voor niets te zijn geweest. Tot ik van een oude sponsor van me plots een telefoonnummer kreeg van iemand van de productie. Die heb ik als laatste redmiddel nog geappt en mijn verhaal voorgelegd. En toen kreeg ik om 15.30 uur zaterdagmiddag te horen dat ik om 24.00 uur die avond het huis in mocht. Super zei ik!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dat was voor mij ook het moment om het opnieuw online te delen en mijn actie op het internet te zetten. Eigenlijk vanaf dat moment, tot het moment dat ik weer van de loopband afging, kwamen we tot 4500 euro. Het geld stroomde binnen. En inmiddels zijn we nu al over de 5000 euro. Super gaaf!

Het was een fantastische ervaring en het is fantastisch dat we zoveel geld binnen hebben gehaald. Daar ben ik trots op en dat mag iedereen zijn die er aan heeft bijgedragen. Fijne kerstdagen allemaal!

Gert-Jan