Op weg naar Praag

Ik mag weer. Ik heb weer een doel en dat is toch fijn. Na in het begin van het jaar toch nog tegen wat problemen aan te zijn gelopen, heb ik de laatste tijd weer goed kunnen trainen. Het is heerlijk om te kunnen constateren dat ik daardoor nu ook weer in staat ben om wedstrijden te lopen en om dus een doel te stellen. Dat voornaamste doel is het lopen van een marathon en dat ga ik op zondag 6 mei doen. Dan loop ik de Marathon van Praag.

De komende periode zal ik via enkele andere wedstrijden toewerken naar de marathon. Daarbij is komend weekend mijn eerste wedstrijd. Zaterdag start ik in de Halve Marathon Harderwijk, die ik vooral zie als een trainingswedstrijd. Dat is de Venloop op zondag 25 maart zeker niet. Die halve marathon geldt dit jaar namelijk als het Nederlands kampioenschap en daar wil ik graag goed lopen.

Als laatste wedstrijd in aanloop naar de Marathon van Praag, zal ik het wat warmere zuiden opzoeken. Op zondag 8 april loop ik de Movistar Half Marathon Madrid. Van mijn reis richting Praag, langs de verschillende ‘tussenstations’ houd ik jullie de komende tijd op de hoogte.

Gert-Jan