Winst in Gemert City Run

Bijna drie weken nadat hij de marathon in Praag liep, heeft Gert-Jan zaterdag weer deelgenomen aan een wedstrijd. Hij ging van start in de Gemert City Run, waar zijn vriend en haas tijdens de marathon Luc Schout één van de organisatoren is. Gert-Jan slaagde er daarbij in om de 10 kilometer te winnen in het Brabantse dorp. Onder zeer warme omstandigheden finishte hij na 31.46 minuten. Daarmee bleef hij de nummer twee van de dag, Ben Souwen, ruim een minuut voor.

“De wedstrijd ging goed”, was Gert-Jan na afloop meer dan tevreden. “Maar ik heb zelden in dit soort warme omstandigheden een wedstrijd gelopen. Daardoor ben ik ook behouden gestart en heb ik me er vanaf het begin op gefocust dat ik de wedstrijd wilde winnen. De tijd deed er niet veel toe. Ik heb op die manier de wedstrijd mooi op kunnen bouwen. In de eerste vier kilometer liepen we nog met een groepje samen, maar pakte ik wel de kop en bleven de jongens achter me. Na die vier kilometer moesten ze eraf en kon ik zelf wel door versnellen.”

Gert-Jan liep dus eigenlijk de complete wedstrijd het tempo dat hij zelf wilde lopen. “Dat ging goed, hoewel ik na zeven kilometer wel echt meer last kreeg van de warmte. Ondanks dat kon ik het tempo wel mooi vasthouden en liep ik een vlakke wedstrijd. Ik kwam rond de 15.50 minuten door na vijf kilometer en heb dus vrijwel geen verval gehad. Daar ben ik blij mee.”

Mooie wedstrijd
Met plezier keek Gert-Jan terug op zijn deelname. “Het was een mooie wedstrijd, met een goede ambiance en een leuk feestje na afloop. Daar kunnen veel wedstrijden een voorbeeld aan nemen. En naast mij deed ook mijn fysiotherapeut Twan mee. Het is ook wel eens leuk om met je fysio een wedstrijd te lopen. Morgen mag ik nog een keer aan de bak. Dan doe ik mee aan de Hof van Twente Triathlon. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.”